top of page

Soep van tomaat, wortel en butternut

  • Foto van schrijver: Eva Baeck
    Eva Baeck
  • 23 feb
  • 1 minuten om te lezen

Aantal porties: 4-6 personen

Tijdsduur: 45 min


Ingrediƫnten:

  • 1 butternutpompoen (geschild en in blokjes)

  • 4 wortelen (geschild en in stukjes)

  • 4 tomaten (in blokjes) of 1 blik tomatenblokjes

  • 1 ui (gesnipperd)

  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)

  • 1 liter groentebouillon

  • 1 tl komijnpoeder

  • 1 tl paprikapoeder

  • 1/2 tl tijm of oregano

  • Peper en zout naar smaak

  • 1 el olijfolie

  • 2 eetlepels ricotta


Bereiding:

  1. Voorbereiding:Ā Schil en snijd de butternut, wortelen en tomaten in blokjes. Hak de ui en knoflook fijn.

  2. Fruit de ui en knoflook:Ā Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.

  3. Voeg de groenten toe:Ā Doe de wortelen, butternut en tomaten erbij en roer even door.

  4. Breng op smaak:Ā Voeg komijn, paprikapoeder, tijm, peper en zout toe en bak kort mee.

  5. Voeg bouillon toe:Ā Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep 20-25 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.

  6. Mix de soep:Ā Gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Wil je een romigere soep? Voeg dan een light soyaroom of kokosmelk toe.

  7. Proef en werk af:Ā Breng de soep indien nodig verder op smaak met extra kruiden.

  8. Serveer:Ā Garneer elke kom met een eetlepel ricotta.


Smakelijk!


Soep van wortel, butternut en tomaat

Ā 
Ā 
Ā 

Opmerkingen


bottom of page