Soep van tomaat, wortel en butternut
- Eva Baeck
- 23 feb
- 1 minuten om te lezen
Aantal porties: 4-6 personen
Tijdsduur: 45 min
Ingrediƫnten:
1 butternutpompoen (geschild en in blokjes)
4 wortelen (geschild en in stukjes)
4 tomaten (in blokjes) of 1 blik tomatenblokjes
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 liter groentebouillon
1 tl komijnpoeder
1 tl paprikapoeder
1/2 tl tijm of oregano
Peper en zout naar smaak
1 el olijfolie
2 eetlepels ricotta
Bereiding:
Voorbereiding:Ā Schil en snijd de butternut, wortelen en tomaten in blokjes. Hak de ui en knoflook fijn.
Fruit de ui en knoflook:Ā Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg de groenten toe:Ā Doe de wortelen, butternut en tomaten erbij en roer even door.
Breng op smaak:Ā Voeg komijn, paprikapoeder, tijm, peper en zout toe en bak kort mee.
Voeg bouillon toe:Ā Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep 20-25 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
Mix de soep:Ā Gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Wil je een romigere soep? Voeg dan een light soyaroom of kokosmelk toe.
Proef en werk af:Ā Breng de soep indien nodig verder op smaak met extra kruiden.
Serveer:Ā Garneer elke kom met een eetlepel ricotta.
Smakelijk!







Opmerkingen