top of page

LUNCH: Halloumi salade met rucola, avocado en granaatappelpitten

  • Foto van schrijver: Eva Baeck
    Eva Baeck
  • 22 apr 2024
  • 1 minuten om te lezen

Frisse, gezonde en lekkere zomerse salade als side dish of 'star of the show'.


RECEPT

Portie: 1 persoon

Bereidingstijd: 20 minuten


Je hebt nodig:

Voor de salade:

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 100g Halloumi

  • ¼ courgette, in halve maantjes

  • ½ avocado, in blokjes

  • 2 handjes rucola

  • 5 kerstomaten, in 4 gesneden

  • 2 eetlepels granaatappelpitten, vers of diepvries

Voor de dressing:

  • 1 theelepel mosterd

  • Sap van ½ citroen

  • 1 theelepel honing of agavesiroop of dadelstroop


Werkwijze:

Voor de dressing:

  1. Meng alle ingrediënten in een klein kommetje.

De salade:

  1. Snij de halloumi in plakjes van ongeveer 3mm dik.

  2. Verhit olijfolie in een pan op middelmatig vuur.

  3. Doe er de plakjes halloumi in en bak tot deze goudbruin zijn.

  4. Doe de gebakken halloumi in een kommetje en zet dit even aan de kant.

  5. Bak in dezelfde pan de courgette goudbruin.

  6. Doe ondertussen de rucola in een saladebord. Meng er de kerstomaatjes en avocado door.

  7. Doe de gebakken courgette uit de pan en meng dit in de salade. Doe er daarna de halloumi bovenop en garneer met granaatappelpitten.

  8. Doe als laatste de dressing over de salade.






Comments


bottom of page