Toast met zalm, ricotta, komkommer, citroen en dille
- Eva Baeck
- 3 jun 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 13 okt
Een simpele lunch die op 10 minuten op jouw bord ligt. Gevuld met gezonde vetten, vezels en eiwitten die zorgen voor een lange verzadiging. Ideaal in de lente en de zomer door de 'frisse touch' van de citroen en dille.
Recept: Gezonde zalm-toast met ricotta, citroen en dille
Portie: 1 persoon
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten:
1 meergranen landbol (afbakbroodje Albert Heijn)
1 eetlepel ricotta
1/4 komkommer
100g gerookte zalm
1 theelepel kappertjes
2 takjes dille
1/2 citroen
peper en zout
Bereiding:
Bak het broodje volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Ondertussen schil je met een dunschiller plakjes van de komkommer in de lengte.
Snij de citroen in plakjes. Snijd daarna deze plakjes nog eens in 4.
Snijd het broodje doormidden zodat je 2 helften hebt.
Besmeer elke helft met ricotta.
Leg er de plakjes komkommer, gerookte zalm, kappertjes op.
Garneer met versneden takjes dille en de stukjes citroen.
Werk af met wat peper.
De schijfjes citroen kunnen gebruikt worden om uit te persen over de zalm.
Smakelijk!





Opmerkingen