Gezonde eiwitrijke chocolade brownies
- Eva Baeck
- 31 mrt 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 13 okt
Ideaal als ontbijt of zoete lekkernij bij de koffie/thee.
Deze brownies met donkere chocolade zitten boordevol eiwitten, complexe suikers, gezonde vetten en vezels.
Merk op: Ik weeg de ingrediënten van dit recept nooit af, ik probeer altijd de consistentie van cakebeslag te bekomen. Ik gebruik koffietassen om af te wegen.
Ideaal als mealprep-ontbijt met wat skyr en vers fruit.
Recept: Chocoladebrownies met kikkererwten
Portie: meerdere porties
Bereidingstijd: 15 minuten voorbereiding + 20 minuten in de oven
Je hebt nodig:
Ongeveer 2 koffietassen melk
1 blik kikkererwten uit blik (125g), uitgelekt
1grote koffietas havermout, ongesuikerd
2 rijpe bananen (hoe rijper hoe zoeter, ze mogen zelfs zwart zijn)
1 theelepel oploskoffie
1 ei
2 scheppen chocolade proteïnepoeder (kan eventueel vervangen worden door meer havermout)
2 eetlepels cacaopoeder, raw
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
voor de topping: hazelnoten, in stukjes
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix alle ingrediënten in een keukenrobot of mix met een staafmixer tot een homogeen mengsel.
Als het beslag nog te dik is, kan je altijd extra melk toevoegen. Het moet de consistentie hebben van cakebeslag.
Bekleed een ovenschaal van ongeveer 15x15cm met bakpapier en doe het beslag hierin.
Strooi de stukjes hazelnoot over het mengsel.
Bak dit in de oven voor 15-20 min op 180 graden.







Opmerkingen