top of page

Gezonde eiwitrijke chocolade brownies

  • Foto van schrijver: Eva Baeck
    Eva Baeck
  • 31 mrt 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 13 okt

Ideaal als ontbijt of zoete lekkernij bij de koffie/thee.

Deze brownies met donkere chocolade zitten boordevol eiwitten, complexe suikers, gezonde vetten en vezels.


Merk op:  Ik weeg de ingrediënten van dit recept nooit af, ik probeer altijd de consistentie van cakebeslag te bekomen. Ik gebruik koffietassen om af te wegen.  


Ideaal als mealprep-ontbijt met wat skyr en vers fruit.


Recept: Chocoladebrownies met kikkererwten


Portie: meerdere porties

Bereidingstijd: 15 minuten voorbereiding + 20 minuten in de oven


Je hebt nodig:

  • Ongeveer 2 koffietassen melk

  • 1 blik kikkererwten uit blik (125g), uitgelekt

  • 1grote koffietas havermout, ongesuikerd

  • 2 rijpe bananen (hoe rijper hoe zoeter, ze mogen zelfs zwart zijn)

  • 1 theelepel oploskoffie

  • 1 ei

  • 2 scheppen chocolade proteïnepoeder (kan eventueel vervangen worden door meer havermout)

  • 2 eetlepels cacaopoeder, raw

  • 1 theelepel bakpoeder

  • snufje zout

  • voor de topping: hazelnoten, in stukjes


Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Mix alle ingrediënten in een keukenrobot of mix met een staafmixer tot een homogeen mengsel.

  3. Als het beslag nog te dik is, kan je altijd extra melk toevoegen. Het moet de consistentie hebben van cakebeslag.

  4. Bekleed een ovenschaal van ongeveer 15x15cm met bakpapier en doe het beslag hierin.

  5. Strooi de stukjes hazelnoot over het mengsel.

  6. Bak dit in de oven voor 15-20 min op 180 graden.



ree

 
 
 

Opmerkingen


bottom of page