Butternut met feta en kikkererwten uit de oven
- Eva Baeck
- 5 feb
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 13 okt
Koolhydraatarme lunch/avondmaal? Dit gerecht is ideaal als lunch, bijgerecht of als volwaardige maaltijd met een lekker stukje gebakken kipfilet of andere magere vleeswaren/vleesvervangers.
Dit recept bevat butternut, spinazie, kikkererwten, feta en noten. Een ideale combinatie dus; gezonde vetten, eiwitten en complexe koolhydraten.
Recept: Butternut in de oven met geroosterde kikkererwten, feta en walnoten
Aantal porties: 2 porties
Tijdsduur: 30 min
Ingrediënten:
½ middelgrote butternutpompoen
1 blik kikkererwten (uitgelekt)
150 g spinazie (vers of diepvries)
2 eetlepels cottage cheese
200 g feta (verbrokkeld)
1 grote handvol walnoten (grof gehakt)
Peper en zout
Kerriepoeder en paprikapoeder
Optioneel: olijfolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bereid de butternut voor:
Was de pompoen goed en snijd het topje eraf.
Halveer de butternut in de breedte en gebruik alleen het bovenste deel (zonder pitten).
Snijd de butternut in schijven van ongeveer 1 cm dik. De schil mag blijven zitten.
Roosteren:
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de butternutschijfjes en kikkererwten erop.
Kruid met peper, zout, kerriepoeder en paprikapoeder. Bestrijk eventueel met een beetje olijfolie.
Bak 15-20 minuten in de oven tot de butternut goudbruin en knapperig is. Voor extra crunch kun je de oven op het einde een minuutje op de grillstand zetten.
Bereid de spinazie:
Blancheer de spinazie of ontdooi en verwarm deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de spinazie met de cottage cheese en breng op smaak met peper en zout.
Serveren:
Verdeel de butternutschijfjes over de borden.
Voeg het spinaziemengsel toe en garneer met de verkruimelde feta en walnoten.
Serveer eventueel met een honing-mosterd dressing.
Optionele honing-mosterd dressing:
Meng 1 eetlepel Dijonmosterd, 1 eetlepel citroensap, 1 koffielepel honing en 2 eetlepels water.
Smakelijk!







Opmerkingen