top of page

Butternut met feta en kikkererwten uit de oven

  • Foto van schrijver: Eva Baeck
    Eva Baeck
  • 5 feb
  • 2 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 13 okt

Koolhydraatarme lunch/avondmaal? Dit gerecht is ideaal als lunch, bijgerecht of als volwaardige maaltijd met een lekker stukje gebakken kipfilet of andere magere vleeswaren/vleesvervangers.

Dit recept bevat butternut, spinazie, kikkererwten, feta en noten. Een ideale combinatie dus; gezonde vetten, eiwitten en complexe koolhydraten.


Recept: Butternut in de oven met geroosterde kikkererwten, feta en walnoten

Aantal porties: 2 porties

Tijdsduur: 30 min


Ingrediënten:

  • ½ middelgrote butternutpompoen

  • 1 blik kikkererwten (uitgelekt)

  • 150 g spinazie (vers of diepvries)

  • 2 eetlepels cottage cheese

  • 200 g feta (verbrokkeld)

  • 1 grote handvol walnoten (grof gehakt)

  • Peper en zout

  • Kerriepoeder en paprikapoeder

  • Optioneel: olijfolie


Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Bereid de butternut voor:

    • Was de pompoen goed en snijd het topje eraf.

    • Halveer de butternut in de breedte en gebruik alleen het bovenste deel (zonder pitten).

    • Snijd de butternut in schijven van ongeveer 1 cm dik. De schil mag blijven zitten.

  3. Roosteren:

    • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de butternutschijfjes en kikkererwten erop.

    • Kruid met peper, zout, kerriepoeder en paprikapoeder. Bestrijk eventueel met een beetje olijfolie.

    • Bak 15-20 minuten in de oven tot de butternut goudbruin en knapperig is. Voor extra crunch kun je de oven op het einde een minuutje op de grillstand zetten.

  4. Bereid de spinazie:

    • Blancheer de spinazie of ontdooi en verwarm deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

    • Meng de spinazie met de cottage cheese en breng op smaak met peper en zout.

  5. Serveren:

    • Verdeel de butternutschijfjes over de borden.

    • Voeg het spinaziemengsel toe en garneer met de verkruimelde feta en walnoten.

    • Serveer eventueel met een honing-mosterd dressing.


Optionele honing-mosterd dressing:

Meng 1 eetlepel Dijonmosterd, 1 eetlepel citroensap, 1 koffielepel honing en 2 eetlepels water.


Smakelijk!


Dit gerecht is ideaal als lunch, bijgerecht of als volwaardige maaltijd met een lekker stukje gebakken kipfilet of ander mager vlees/vleesvervanger. Dit recept bevat butternut, spinazie, kikkererwten, feta en noten. Een ideale combinatie dus; gezonde vetten, eiwitten en complexe koolhydraten.
Geroosterde butternut met spinazie, feta en kikkererwten

 
 
 

Opmerkingen


bottom of page